Finbesök

Igår kom AC, joanna o grabbarna ner, kul kul! Idag tog vi tuk tuk till Surin, skulle bada, men anna och ac tog massage, sen en lunch sen vart det bära hemåt, strand dag vet jag inte, men vart bra gött ändå!
Igår jobbade anna hos Zack, överarm på en australiensk kund, koi fisk, jocke gjorde en drake på en underarm på en fransman hos Jiep, så lite jobb har det vart de här dagarna (efter stranden såklart).
Jocke ska göra drake idag med hos Jiep och Anna ska göra en till koi på Nid, städtanten på hotellet, så det blir hotellrumsjobba, det går det också!

Phuket ink

Nu sitter vi pa phuket ink, riktigt bra studio, vart har i tva dagar nu hos Jiep, en gammal van till jocke, trevliga manniskor, vi har verkligen haft tur med den biten hela resan! Jocke har gjortn en japansk drake idag pa en overarm, anna har tittat pa! =) imorgon ska vi jobba bada tva, jocke pa phuket ink (en till drake) och anna en koi pa en overarm pa en studio alldelens i narheten hos Zack. Sondag ska anna plaga jieps larling fran australien pa foten och tatuera Nid, stadtanten pa hotellet!

Forutom jobb sa har det varit en skon vecka, med sol och bad, trots det vart lite regn emellanat, vi har nog mest forsokt slappnat av, har nog varit behovligt, men nu verkar det bli allvar igen! Imorgon far vi ju storbesok ocksa, ser vi fram emot bada tva, skont o traffa vannerna hemifran, de ar saknade! Kan inte alla folja med nasta gang?

Jiep working


Phuket ink


Jiep working Phuket ink


Mohann & Jocke (Kathmandu)


Phuket!

Nu har vi landat vid Patong beach, tagit det lugnt i tva dagar, badat o solat lite mellan monsunskurarna, besokt studios (Lama, Phuket ink, indian tattoo, aussie tattoo) och borjar jobba imorgon (phuket ink). Bada tycker det ar bra gott att komma hit igen.Stotte pa en tatuerare fran tyskland, Collin och en en van till honom, Karen -  pa flyget fran bangkok, som vi slarvat runt med sista dagarna, mycket trevligt folk som vi formodligen inte ser sista ggn! Ikvall kan det bli invigningsfest for den nya lokalen hos Phuket ink, kan bli kul... fast shopen ar inte storre an 10 ggr fem meter, utan overdrift, sa kan bli spannande! =)

Sa det idag bada tva, det ar gott o komma tillbaka till thai, men vi saknar Nepal aven om det inte alls var som vi trott el forestallt oss, men dit ska vi igen - alla borde ta sig dit ngn gang. Appropa det - nasta ar 22-24 april ska Mohann (Mohanns tattoo inn, kathmandu) styra opp den forsta internationella conventet i nepal, ryktet sager att aven Filip Leu ska dit. De har haft en nationell forsta massa i ar, en dag som drog 5000 besokare sa det kan bli spannande, sa vi har bestamt att vi ska dit utan att tveka!!

Nu vantar vi pa lolitan Ann- charlotte o grabbhalvan Joanna med tillbehor som dimper ned pa lordag, ska bli roligt roligt!! (o vi suktar efter djungelvralen=))

Anna och Jocke


Thai imorgon

Idag ar det sista dan i Kathmandu, vart en riktigt bra vecka, och vi har hunnit sett en hel del, men sa mycket kvar! En vecka ar ingenting pa ett sant har stalle. Hit ska vi igen! Igar vart vi hembjudna hem till Mohann och hans familj och vanner på mat, skojar inte om vi borjade ata kl 15 och slutade vid 20 pa kvallen, men vi hade riktigt kul, underbara människor!  Idag ska vi till studion igen, Anna ska tatuera Mohanns fru på benet, körsbärsblommor, sen blir det packa ikvall, imorrn åker vi till Thailand i 2 v!
Anna o Jocke

Buddhas ögon


Hanuman


Himalaya


STEN

Hallo pa er gatt folk nu har vi spenderat ytterligare 1dag i nepal.fyy faan va vi hare bra har,idag hittade vi substitutet till min sten(jocke)satt o satt men faan inte blev den mjuk,men hade en massa ogongodis o se pa,va framfor ett krematorium o glodde nar dom eldade upp en massa doingar!!foton kommer nog nar vi far tag pa ett battre internet.
va heter snore pa engelska,va faan gar ej o skriva fragetecken.
tidigt imorse va vi till aptemplet o glodde,coolt men va for turistat,senare drog vi vidare me varan chaffor (ganesh) till ett annat tempel for happiness o kakade nepalesisk mat i hans kvarter ,gissa vem som blev skitnodig pa engang!!!men det va vall jocke det!
Anna sitter brevid o garvar at min pekfingervals o olika modeller av stavningar.
imrrn smaller det ............kanske!
gonatt jocke o anna

Nepal

Da var vi framme i Kathmandu. Bor pa ett litet bohemiskt guesthouse i Thamil. Har inte hunnit med sa mycket annu, kikat runt lite och promenerat. Igar sov vi mest da vi inte sov ngt pa natten i Dehli. Idag var vi till Triveda tempelomradet for o forsoka se den levande gudinnan som ar sex ar, men det ar durga festival sa vi far vanta till pa torsdag.  Tempelomradet ar maktigt och gammalt, finns massor att se har och tempel i varje gathorn. Det finns lite kansla av Indien har fortfarande, men stamningen ar gladare, folket ar lite mer tillbakadragna. Imorgon ska vi opp halv fyra pa morgonen och aka och se lite av Himalaya, ser vi fram emot!! Sen pa Torsdag ska vi borja jobba hade vi tankt pa Mohans tattoo inn, kanns skont och fa ngr dagars ledighet emellan, har kan vi nog mest bara ga runt och njuta i tva veckor!


Vid Iscon templet


Cermoni vid Krishna templet


Tribe tatuering för skydd mot dåliga energier


Ett Ohm blev det


Tatuerare vid tempelområdet


Aditi and Lokesh at Devilz tattoos New Dehli


Och Grattis

..mor på födelsedagen (en dag i förskott ifall vi inte får tag på ngt internet imorgon) tänker på dig och hoppas du får en fin dag, puss och kram från dotter <3

Kommer sakna...

...Devilz tattoo, imorgon åker vi till Nepal och Kathmandu till en ny studio, Mohans inn. Indien har växt för Jocke som gärna åker hit igen, det säger en hel del om människorna på studion. Vi har hunnit med x antal tatueringar, Jocke har gjort tribal arm, jajjemän, ankare och allt annat som man inte får göra hemma =) Anna har gjort coverup med lotus, sol/måne och lite annat. Damen som Anna tatuerade hade även indiska traditionella tatueringar som hon berättade lite om (foton kommer) och vi blev även bjudna på fest i hennes hem, men åker ju till Nepal, känns som folket är otroligt gästvänliga.

Anna har även blivit tatuerad av Lokesh, en riktigt stolt Lokesh och Anna idag över tillskottet på armen, en hanya mask i Gouge stil. Idag är Det Jockes tur att få ett ohm tecken någonstans på kroppen! =)

Vi blev även hembjudna att sova hemma hos Lokesh nu sista två nätterna, satans vilken fin lägenhet där han bor med sina föräldrar och flickvän. Imorse blev vi bortskämda av hans mor med indiskt te, kaffe och omelett och mackor, man vågar inte säga nej, så gissa om vi vart mätta... Men kul upplevelse att se hur de bor, och duscha med hink!!

Visste ni att det inte finns tamponger i Indien heller...  men trots det så vill vi båda två tillbaka!! Nästa gång vi skriver är vi i Nepal!

Ha det bäst alla

Studion


Studion


Ekorre


Kvar i Dehli

Dan började klockan 06.00.... japp det är sant, morgonpromenad med fotning, även om vi inte hittade så mycket att fota. Det är common wealth spelen och idag var allt tydligen nedstängt, det är dry day och inte en butik öppen och gatorna är lugna, förutom studion förstås! Men det kryllar av ekorrar som äter opp puja blommorna som folk lägger ut som offer, så massa foton på ekorrar blev det iallaf!
Blivit några dagar extra i Dehli, fått jobba båda två och trivs med folket i studion. Imorgon ska vi försöka se till och få lite ledigt sista dagen, kika lite tempel och se oss om lite innan första kunden på eftermiddagen, efter det ska Anna få ett tillskott på armen av Lokesh, en hanya mask. Sen blir det ev ut och äta med studio folket. Jocke gjorde en gothisk arm idag, med slott och döskallar, bakgrund till en ängel, och Anna gjorde en ängel på en överarm.
Ha det gott alla!
Anna och Jocke

Kvällsmat...


skissning på gång till morgondagens jobb


Devil´z tattoos

Gjorde första dan på devilz tattoos i Dehli, Kailaish idag efter frukost på coffe shop. Jocke gjorde ett ankare idag på ett ben med familjens födelsedatum. Kunden ville visa hur förankrad han var -  och så hårt han var bunden till sin familj. Anna gjorde om en gammal tatuering av en örn med nya linjer och skuggning. Folket på studion verkar kanon och vi trivs! Blir några dagar till i Dehli sen bär det av till Nepal och Kathmandu till helgen kan vi tro. Nu har vi fått obestämd kina mat i magen (man vågar inte äta annat än vegetariskt här) dags för o sova, sen är det opp tidigt imorgon för att teckna och sen studion igen!

Kingfisher öl logga


Jocke och Jerico


Greater Kailash

Nu har vi besökt studion där vi ska jobba idag, verkar vara trevliga filurer, kul även att se att en tjej går som lärling har, då det inte är vanligt och accepterat. Jocke mår bättre också!  Tog en tuc tuc på eftermiddagen för att kika på ett lotustempel idag, men det var stängt, men jösses man blir härdad i trafiken här, det är laglöst på vägarna! Området där vi bor nu och där vi varit de sista dagarna är som natt och dag, faktiskt riktigt fint, och man kan nog tom gå ut på kvällarna, hejja!

Anna jobbar i tygaffär


Jocke jobbar


Goa ink


Calangute beach


Anjuna


Anjuna beach


vid havet i Anjuna


Anjuna


Jocke har landat i Mumbai


New dehli..

Nu har vi lamnat goa. Sista kvallen tatuerade vi bada tva, umgicks med grabbarna pa Goa ink och at middag, det var trevligt, god mat och stromavbrott pa det i hela calangute. Tatueringarna blev bra och de vart nojda. Nu ar vi i new dehli, det ar stort, rorigt och stokigt, men det ar samvaldsspelen nu sa de har stadat hela staden sa vi lar saga att det ar renare an vad vi hade vantat oss. Man ar lite overvaldigad av fattigdomen overallt, gatubarn som springer efter en och ber om mat el pengar. Nu ar vi i ett kvarter i centrala dehli, hotellgata dar det ar lite lugnare tror jag. Men det racker med att ga ut pa gatan utanfor sa ar man i kaos igen. Anna tycker det ar ratt spannande anda, jocke ar val mattligt road, men snart ar det nepal efter nagra dagars  jobb pa devilz tattoos i kailash dit vi ska forsoka ta oss idag, vi vill vidare bada tva.

Ska snart forsoka ladda opp lite bilder, gick inte har heller!

Ha det bast alla, 

Jocke och Anna 

Fortfarande i Goa......

Nu har vi satt igang och jobbat iallaf, i Calangute.  forsokte kopa tagbiljetter idag, men det gick ju inte alls bra, de var slut, sa imorgon blir det flyg till new dehli pa eftermiddan sen ska vi jobba pa en ny studio. Varmt ar det iallaf o vi har badat o solat, atit gronsaker o jocke suckar val mest ;) kanske blir o grilla kossa ngn dag. Vart ligger mcdonalds? Ikvall har vi blivit bjudna pa indiskt discotek... kan det va ngt for anna o jocke? det ar iallafall finare i calangut an i vagator, men det finns ju fina stallen i finland ocksa, ja (jocke lagger sig i skrivandet har).  Och sa en halsning till mike med, tror du skulle trivts har bland alla kor (de ar overallt), jocke klev i kodynga idag.

Idag ska anna tatuera in den nationella olsortens logga pa en overarm, kingfisher och jocke ska tatuera in en buddha lotus pa en overarm pa en australiensare. foton kommer ocksa!

Ha det gott alla, skriver snart igen

anna och jocke

Jahapp..

Da var vi i indien, monsun och lagsasong, varmt och fuktigt och det vraker ned regn pa kvallarna. Sov bort det forsta dygnet i stort efter resan, men badat och solat.... en gang iallaf mellan skurarna!  Just nu undrar vi vart vi hamnat, finns ingenting, tomma hotell och djungel. Ska ta oss vidare efter idag till sodra goa och vi hoppas pa lite mer att se o lite strander, och manniskor! Hogsasongen har inte borjat har, utan invanarna bygger for fullt har o dar for sasongen som ar pa vag. Det ar lugnt, jattelugnt, overallt forutom flickorna pa stranden som forsoker salja sjalar och fotlankar till den lilla klunga turister som finns, kan bli pafrestande... manga forsaljare pa fa turister. Men om nagra dagar ska vi ta oss till Agra o Taj mahal och sen vidare till New Dehli och besoka forsta studion dar vi ska jobba!

Jocke & Anna

RSS 2.0